WAŁKI


        1. Wałki do rogala pojedyncze.
             Wałki do rogala podwójne.
                      

                        - pojedynczy / podwójny    podstawa 50 / wysokość 80
                        - pojedynczy / podwójny    podstawa 80 / wysokość 100
                        - pojedynczy / podwójny    podstawa 90 / wysokość 130
                        - pojedynczy / podwójny    podstawa 110 / wysokość 130
                        - pojedynczy / podwójny    podstawa 110 / wysokość 155
                        - pojedynczy / podwójny    podstawa 110 / wysokość 200
                        - pojedynczy / podwójny    podstawa 115 / wysokość 170
                        - pojedynczy / podwójny    podstawa 175 / wysokość 155
                        - pojedynczy / podwójny    podstawa 175 / wysokość 200
                                          - pojedynczy    podstawa 175 / wysokość 225
                                          - pojedynczy    podstawa 175 / wysokość 250




        2. Wałki do ciastek okrągłych:
             -  średnica 50 mm, pojedyncze lub podwójne.
                Doskonale nadają się do małych ciasteczek lub pączków na wagę.

             - średnica 65 mm,
pojedyncze lub podwójne.
                Idealne do ciastek, pierogów.

             - średnica 95 mm, pojedyncze lub podwójne.
               
Do wykrawania pierogów.

         
       3. Wałki do chrustów.

Wałki do wykonywania chrustów. Doskonały sposób na szybkie równe rozmiarowo i wagowo chrusty. Wystarczy wywałkować ciasto, przejechać  wałkiem,  przewinąć  chruścik  i  gotowe.


            Rozmiary chruścików:
                1. 90 x 24 mm
                2. 90 x 30 mm
                3. 120 x 30 mm

                4. 150 x 40 mm

     
      4. Wałki do szneka zwijanego.



       5. Komplet wałków do grzebienia francuskiego.

Jest to komplet dwóch wałków. Pierwszy z nich wycina pasy z ciasta na które szprycujemy dowolne nadzienie, następnie składamy ciasto na pół. Drugi z wałków skleja ciasto, odcina równe kawałki oraz nacina brzegi ciasta w równy grzebień.




        6. Wałek do pasków.
            Wycina paski o długości 200 mm, szer 25 mm. Idealny do szneka                         zwijanego.
       

       
7. Wałek do koszyków

Wycina kwadraty 100 x 100, których dwa przeciwstawne boki są lekko nacięte. Środek tak naciętego kwadratu uzupełniamy owocem lub nadzieniem. Zaginamy nacięte boki do góry, sklejamy i powstaje ciastko - koszyczek.